جستجو کردن
Close this search box.
اشتراک گذاری
  • خانه
  • اخبار
  • روسفیدی iOS و روسیاهی اندروید در مقابله با بدافزارها

روسفیدی iOS و روسیاهی اندروید در مقابله با بدافزارها

گزارشی از سوی Threat Intelligence نوکیا در سال جاری میلادی ارائه شده است که بر اساس آن، ۴۷ درصد از آلودگی‌های سایبری در دستگاه هایی مشاهده می‌شود که مبتنی بر پلتفرم های گوگل هستند. سیستم عامل ویندوز که پیش از این محبوبترین پلتفرم در میان مجرمان سایبری بود، براساس این گزارش ۳۵.۸۲ درصد از حملات را به خود اختصاص داده است.

به گزارش دیلی میا به نقل از Threat Intelligence ، حملات صورت گرفته توسط بدافزارهای اندرویدی در سال 2018 میلادی، چیزی بالغ بر ۲۰ میلیون حمله بوده‌اند. این میزان، در قیاس با سال گذشته حدود 31 درصد افزایش داشته است. حمله صورت گرفته از سوی این بدافزارها با اهداف متفاوتی صورت می‌گرفته است که در این میان صدمه زدن به سیستم، سرقت اطلاعات، نمایش تبلیغات به منظور درآمدزایی، به کارگیری سخت افزار برای استخراج ارز مجازی، باجگیری و مواردی از این دست برخی از شایع‌ترین‌ها بوده‌اند.

در برخی موارد نیز بدافزار مورد استفاده، کاربر را ترغیب به ثبت نام در سرویس مدنظر خود کرده است بی‌آنکه در عمل امکانات خاصی را در اختیار او قرار دهد. برخلاف سیستم عامل اندورید که چیزی بالغ بر 20میلیون حمله را به خود اختصاص داده است این میزان برای سیستم عامل iOS تنها 0.85 درصد بوده است.

روسفیدی iOS و روسیاهی اندروید در مقابله با بدافزار

افزایش بات نت ها در محیط اینترنت اشیا

گزارش انتشار یافته از سوی Threat Intelligence نوکیا نشان می‌دهد که میزان فعالیت بات نت ها در محیط اینترنت اشیا روند رو به رشدی داشته است. همانگونه که می‌دانید اینترنت اشیا یا چیزها که به اختصار آی‌اوتی (به انگلیسی: IoT، مخفف Internet of Things) هم نامیده می‌شود) به‌طور کلی اشاره دارد به بسیاری اشیا و وسایل محیط پیرامون‌مان که به شبکه اینترنت متصل شده و توسط اپلیکیشن‌های موجود در تلفن‌های هوشمند و تبلت قابل کنترل و مدیریت هستند.

حال نتایج گزارش Threat Intelligence نوکیا نشان می‌دهد که هکرها با نفوذ به ابزارهای اینترنت اشیاء از تلویزیون و اسپیکر گرفته تا دوربین هوشمند آنها را در قالب یک ارتش درآورده و حملات سنگینی را علیه اهداف از پیش تعیین شده نظیر سایت‌ها انجام می‌دهند. در سال ۲۰۱۸ فعالیت بات نت ها بالغ بر ۷۸ درصد از رویدادهای شناسایی بدافزارها در شبکه های ارائه سرویس مخابراتی را شامل شده است.

این میزان در مقایسه با سال ۲۰۱۶ حدود دو برابر افزایش پیدا کرده است. سرپرست آزمایشگاه Threat Intelligence نوکیا، «کوین مك‌نیمی» درباره روند رو به رشد حملات بات نت اظهار می‌دارد که «مجرمان سایبری در حال تغییر اهداف خود از اکوسیستم موبایل ها و رایانه های سنتی به دستگاه های فزاینده اینترنت اشیاء هستند که از امنیت چندانی برخوردار نیستند.

افزایش میزان بات نت ها در محیط اینترنت اشیا بدان دلیل صورت گرفته که طراحان و سازندگان این محصول صرفاً به فکر عرضه و فروش محصولات خود در بازارهای جهانی هستند و اما متاسفانه به تأمین امنیت این دستگاه‌ها و مقاومت در برابر بدافزارهای احتمالی بهای چندانی نمی دهند.

دانلود بدافزار اندرویدی توسط نیم میلیون نفر

فراگیر شدن بدافزارها موضوع تازه‌ای نیست، اما گاه طراحی یک بدافزار به گونه‌ای انجام می‌شود که کشف و حذف آن بسیار زمان‌بر خواهد شد. چنانکه یک محقق حوزه امنیت در مطالعاتش به این نتیجه رسیده که حدود پانصد هزار نفر از کاربران پلی استور به خیال دانلود یک بازی ریسینگ، بدافزار دانلود کرده‌اند. «لوکاس استفنکو»، محقق امنیت سایبری پیدا شده در توییت خود اعلام کرده است که ۱۳ اپلیکیشن گیم ساخته شده توسط یکی از توسعه دهندگان، در حال اشاعه‌ی انواع بدافزار‌ بین کاربران اندروید هستند.

متأسفانه این بدافزار گیم که توسط توسعه دهنده Luiz O Pinto ساخته شده بودند، پیش از حدف و شناسایی توسط بیش از 580 هزار بار نصب شده بودند. تحقیقات انجام شده نشان داده است که این بدافزارها می‌توانند به صورت پیوسته با اندروید باقی می‌ماند و هر زمان که سیستم عامل شروع به کار کند مجددا نصب می‌شود. ضمن آنکه این بدافزار دسترسی کاملی به ترافیک اینترنت دارد از این رو به راحتی می‌تواند اطلاعات شخصی کاربر نظی اطلاعات کارت اعتباری وی را در اختیار تولید کننده‌ی بدافزار قرار دهد.